Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، میان پلیس و معترضان فرانسوی برای دومین هفته متوالی در مرکز پاریس درگیری‌هایی روی داده و پلیس برای متفرق کردن معترضان از ماشین‌های آب‌پاش و گاز اشک‌آور استفاده کرده است.

 

معترضان که جلیقه‌های زردرنگ می‌پوشند، برای این برخورد پلیس آماده بودند و ماسک بر صورت داشتند.

 

گروهی از آنها بر زمین زانو زده و با گرفتن دست یکدیگر، در برابر فشار آب مقاومت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معترضان هم به سوی پلیس تکه‌های سنگ پرتاب کردند. همچنین آنها به سوی نیروهای پلیس رنگ زرد پاشیدند. تاکنون حداقل ۴۰ نفر بازداشت شده‌اند.

 

به گزارش یورونیوز، مطابق اعلام قبلی وزارت کشور فرانسه، خیابان شانزه‌لیزه بسته شده و از رهگذران برای عبور کارت شناسایی خواسته می‌شود. به همین سبب معترضان در خیابان‌های مجاور و در میدان شارل‌دو‌گل تجمع کرده‌اند.

 

معترضان تلاش می‌کنند با نرده‌های حفاظ خیابان و تنه درختان اقدام به ایجاد سنگر کنند. در مقابل پلیس سعی دارد سد معبرهای ایجاد شده توسط جلیقه‌زرد‌ها را با تراکتورهای کوچک شهری کنار بزند.

 

معترضان عمدتا به سیاست افزایش قیمت سوخت توسط دولت امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه معترض هستند. مکرون می‌گوید این کار را برای مقابله با گرمایش جهانی انجام داده است.

 

معترضان همچنین به افزایش هزینه‌های زندگی اعتراض دارند.

 

فیلم/ اعتراضات فرانسوی ها در خیابان های پاریس

 

هزاران نفر تاکنون در این اعتراض‌ها شرکت کرده‌اند. مکرون با تغییر لحن، اکنون لحنی آشتی‌جویانه در برابر معترضان در پیش گرفته اما گفته است سیاست افزایش قیمت مواد سوختی را لغو نخواهد کرد.

 

مکرون که برای شرکت در نشست گروه ۲۰ به آرژانتین سفر کرده، گفته است این سیاست، بخش کلیدی از استراتژی انرژی فرانسه برای آینده به منظور مقابله با روند گرم شدن زمین است.

 

او در عین حال خاطرنشان کرده که آماده شنیدن نظرات در این باره است.

 

این لحن "نرم‌تر" مکرون چندان معترضان را قانع نکرده و این دید میان مردم فرانسه وجود دارد که مکرون با مردم عادی ارتباط برقرار نمی‌کند. محبوبیت او در ماه‌های اخیر به شدت افت پیدا کرده است.

 

درگیری‌های روز شنبه پیش از آغاز رسمی تظاهرات در مرکز پاریس درگرفت. پلیس با محاصره منطقه توریستی شانزه لیزه، پس از گشتن مردم به آنها اجازه ورود می‌داد.

 

شماری از بانک‌ها، مغازه‌ها و کافه‌ها که از این تظاهرات باخبر بودند، پنجره‌های خود را پوشانده‌اند.

 

وزیر کشور فرانسه که از محل اعتراض‌ها بازدید کرده گفته است "۲۰۰ تظاهرکننده آرام در شانزه‌لیزه حضور داشتند."

 

او در توییت خود نوشته است " ۱۵۰۰ آشوبگر" هم در صحنه بوده‌اند.

 

به گزارش بی بی سی، تظاهرات جلیقه‌زردها از نوامبر امسال آغاز شد. این تظاهرات در ابتدا در اعتراض به افزایش قیمت سوخت بود. اما اعتراض‌ها اکنون به افزایش هزینه‌های زندگی و مالیات بالا و در انتقاد کلی نسبت به سیاست‌های اقتصادی مکرون است.

 

معترضان از طیف‌های مختلف فرانسه هستند، از راست افراطی تا چپ. مکرون مخالفان سیاسی خود را متهم کرده که تحت پوشش این اعتراض‌ها می‌خواهند جلوی اصلاحات او را بگیرند.

 

این تظاهرات عمدتا مسالمت‌آمیز بوده ولی یک نفر اخیرا زیر ماشین رفت و جان خود را از دست داد. یک موتور سوار هم چند روز پیش به علت تغییر ناگهانی مسیر یک خودرو کشته شد.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: امانوئل مکرون فیلم جام نیوز فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۶۳۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است.

به گزارش مشرق از روزنامه ال پائیس اسپانیا، در بسیاری از دموکراسی‌های غربی، تلافی نظامی وحشیانه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غیرنظامی غزه در پی حمله حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، از سیاست خارجی فراتر رفته و به یک موضوع داخلی در این کشورها تبدیل شده است.

در این یادداشت آمده است: چند روزی است که پردیس‌های برخی از معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا به تظاهرات‌هایی پیوسته‌اند که در روزهای پایانی هفته در شهرهایی مانند لندن، پاریس و نیویورک برگزار می‌شود؛ دانشجویانی که پایان فوری جنگ غزه را خواستار هستند.

ال پائیس در تشریح اهمیت گسترش اعتراض‌های ضد اسرائیلی در آمریکا به ویژه در بین دانشجویان می‌نویسد: معترضان درگیری با مقام‌های دانشگاهی و پلیس را که در آستانه رسیدن به ابعاد تاریخی است، در کشوری ادامه می‌دهند که صرف نظر از دموکرات بودن یا جمهوری‌خواه بودن دولت، بدون قید و شرط از اسرائیل حمایت می‌کند. نام‌هایی مانند کلمبیا، هاروارد، ییل، اموری یا امرسون در میان بیش از ۲۰ دانشگاهی هستند که با سازمان‌دهی این بسیج‌ها، در حال برانگیختن جامعه آمریکا هستند.

به نوشته این رسانه اروپایی، برخلاف دیگر اعتراض‌های گسترده‌ای که اخیراً در ایالات متحده تجربه شده است، مانند زندگی سیاه پوستان مهم است (Black Lives Matter/ پس از قتل جورج فلوید به دست پلیس در سال ۲۰۲۰) یا جنبش اشغال وال استریت (Occupy Wall Street/ که در سال ۲۰۱۱ در اعتراض به وضعیت ایجاد شده در این کشور به موجب بحران اقتصادی)، اعتراض‌های فعلی جامعه دانشگاهی، نه بر اساس یک موضوع داخلی بلکه بر اساس یک وضعیت غیرقابل قبول در خاورمیانه است که معترضان تا حدی دولت خود (آمریکا) را مسئول آن می‌دانند.

برای یافتن بسیجی مشابه آنچه اکنون در آمریکا شاهد هستیم، باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم، زمانی که خشم جهانی علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی دانشجویان آمریکایی را از کلاس‌های درس بیرون راند.

به نوشته ال پائیس، تفاوت اعتراض‌های کنونی این است که اکنون آمریکا در یک جنگ فرهنگی و در یک قطبی‌سازی سیاسی بی‌سابقه غوطه‌ور است که پوپولیسم فوق محافظه‌کار که بزرگترین نماینده آن دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق است، از آن سوء استفاده کرده است و این مساله، تهدید ایجاد شکاف و گسست در صفوف دموکرات‌ها به فاصله چند ماه از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را در پی دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: تصمیم ریاست دانشگاه کلمبیا برای تعلیق دانشجویانی که اعتصاب‌ها را رها نمی‌کنند و دستور پلیس نیویورک برای ورود به محوطه دانشگاه و اخراج معترضان (اقدامی که در ساعات اولیه دیروز تکرار شد) از دو هفته پیش درگیری‌هایی را تشدید کرده که یادآور اعتراض‌ها علیه جنگ ویتنام است؛ روندی که می‌تواند به مانعی جدی برای جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا تبدیل شود که سودای انتخاب مجدد را در سر می‌پروراند.

چنان که ال پائیس تصریح می‌کند: هیچ دولتی نباید تعجب کند که تصاویر از فاجعه‌ای که در غزه رخ می‌دهد، وجدان‌ها در هزاران کیلومتر دورتر را برانگیزد؛ و البته کسانی که می‌توانند برای جلوگیری از این فاجعه مداخله کنند باید وارد عمل شوند. جو بایدن، سیاستمداری است که نتانیاهو بیشتر به او وابسته است و می‌تواند او را مجبور به آتش‌بس کند و وضعیت ناامیدکننده غیرنظامیان فلسطینی را پایان دهد و این دقیقا مساله‌ای است که دانشجویان آمریکایی آن را درک می‌کنند و نسبت به آن آگاه هستند.

دیگر خبرها

  • حمله پلیس فرانسه به حامیان فلسطین در دانشگاه «ساینس پو»
  • تعطیلی دانشگاهی در فرانسه در پی اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • آتش اعتراضات به المپیک در فرانسه
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه
  • فلیم| سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • حمله معترضان گرجستانی به پارلمان در اعتراض به لایحه «عوامل خارجی»
  • از تصاویر دستگیری دانشجویان معترض به رژیم صهیونیستی در آمریکا تا تصاویر دردناک از مردم غزه
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه + فیلم
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه